מיואשת כל כך זהו מה עושים עם המאמיר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/02/2024 | 19:31 | מאת: מיואשת

היום ראיתי אישה נשואה עם ילדים והכל ואז ממש פחדתי שאולי לא אוכל להביא כמוהב ילדים או להתחתן עם גבר כדי להביא כי אולי אני לסבית אבל הרגיש לי שזה לא מהסיבה הזאת אלא משהו יותר עמוק איך אפשר להבין מה עובר עליי ומה יש לי? למה כל דבר מזכיר לי ישר שאני לא יכולה ואולי בגלל שאני לסבית או כל סיבה אחרת?

שלום לך, את בעצם שואלת איך ניתן להסיר את הספק, שמזוהה כל כך עם OCD. התשובה היא שהספק תמיד נמצא שם, וצריך לחיות איתו ולקבל אותו - למעשה להתעלם ממנו ולהמשיך כרגיל בחייך, וכן להשתדל לא לעסוק בו מחשבתית. אין לי שום ספק שאת יכולה לעשות הכל כרגיל, גם אם את לא מאמינה בכך. בסופו של דבר, "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" - המוח מבין דרך ההתנהגות מה חשוב באמת ומה לא, ועם הזמן זה דועך. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית