עזרה ל-OCD

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/02/2024 | 16:03 | מאת: חיים

אני סובל מ OCD כבר כמה שנים וכנ"ל מפרפקציוניזם של אם לא אמרתי מילה מסוימת בטל' אז אני מתקשר עוד פעם למקום ואומר אותה ולפתוח תפריג' עשרות פעמים ביום ורציתי לקבל עזרה ראשונית על איך להפסיק עם זה לתמיד ?

היי חיים, כדי להפסיק התנהגויות כפייתיות, יש שתי דרכים - או להפסיק בכוח, עם הרבה כוח רצון ומאמץ, או לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיבנה איתך תוכנית להפסקת ההתנהגויות הכפייתיות באופן שיטתי. התנהגויות כפייתיות דומות להתמכרויות שיש להיגמל מהן, וכדאי להבין שכשמפסיקים התנהגות כפייתית תהיה חרדה - ולהיות מוכנים לקבל אותה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית