Hocd וכל החרא שהדבר הזה גורם לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/02/2024 | 06:47 | מאת: ניקול - חדשה בפורום המדהים הזה

בוקר טוב לשרון המדהימה ! את עושה פה עבודת קודש לשמה ומישהו פה חייב לומר לך את זה. רציתי לשתף גם.. אני בת 28 תכף ובשנה האחרונה נכנס לי ספק לגבי הנטייה המינית שלי, בהתחלה זה התחיל בתור מחשבות שקופצות והיו לי מהן הפוגה ארוכה ולא ייחסתי ככ חשיבות. מרגע המלחמה המצב שלי הגדרדר אפילו הגעתי לפסיכיאטרית מרוב הלחץ. עבר זמן, כמובן שלא לקחתי ת הכדורים שהיא נתנה לי אבל המצב שלי החמיר. גברים ונשים הפכו לטריגר שמעורר אצלי כל פעם מחדש את השאלה ״האם את לסבית ואת לא מודעת״? אתמול הייתי בשיעור תורה עם בחורה וישר קלטתי עליה שהיא לסבית ומסתבר שצדקתי. כל כך חקרתי אותה מהצד כי לא הבנתי איך אפשר להיות ככה והאם זה שפוי כי עד לא מזמן דובר במחלת נפש בכלל (נטייה מינית לאותו מין). לא משנה. בקיצור, המחשבות שחשתי בעיקר במהלך השנה זה - ״אם אהיה לסבית אז אצטרך לחיות עם זה״ ״אם אהיה לסבית אי אפשר לשנות את זה״ ״אם יסתבר בסוף שאני לסבית אז חברים שלו יידעו ויהיו בהלם כי מה לי ולזה לא יצאתי אף פעם עם בחורה״ ״איך המשפחה שלי תקבל את זה״ ״אני לא אוכל לחיות ככה לא משנה כמה מוצלחת אהיה״ ״זה אומר שאתרחק מהקדוש ברוך הוא כי זה נוגד את ההלכה״. מיליון שאלות אבל השאלה הפשוטה שלי על שלל השאלות הללו היא - למה אני חושבת את כל אלה אם אני לא כזאת? מחקרית? מדעית, למה יש אדם שפוחד מזה אם הוא לא כזה? אני רואה אנשים אחרים ככ רגועים לגבי הנטייה שלהם ובוטחים בזה אז למה אני אוכלת סרטים שגורמים לי למרמור ותחושת חוסר אונים שלא אצא מזה לעולם? הרי לנסות עם נשים אני לא אנסה למרות שתמיד אני בספק לגבי זה אבל אני לא רואה את עצמי מוציאה את זה לפועל ואני מפחדת לסבול ולהשאר ככה ומצד שני מפחדת שאולי אני כזו ואני לא יודעת. כבר אין לי משיכה לאף אחד ככה שגם על השאלה הזו אין לי תשובה. אני לא מחפשת נשים באינסטגרם ולא בפייסבוק אבל אני כן יכולה לקנא בנשים לחשוב שהןןןן מעלפות לחשוב על זה להיות חמודה איתן וכדומה. עד לפני שנה הייתי ממש סנובית ורעה עם נשים ופתאום אני חמודה איתן השנה זה אומר דרשני? אני רוצה לדעת במאה אחוז למי אני נמשכת כי מותר לי איזה בן אדם מסוגל לחיות בספק שאולי הוא ככה ואולי הוא ככה? זה לא הגיוני. אני אשמח לתשובה מפורטת ותשובה מקצועית לאור ניסיונך הרב וכפי שאני רואה גם ניסיון בעניין הנטייה המינית (אובססיה לגבי זה) אני רואה שאת מפרטת אבל לא ממש ועדיין משאירה תשובות ופינות עמומות. איך את יודעת בפה מלא ובאופן מלא שכל אותם אנשים שרושמים לך שהם בספק או בפחד לגבי זה איך את יכולה לומר להם שהם לא ושהם נכנסו לפורום הזה כי הם יודעים במה מדובר? אולי הספק הפך טורדני אצלם מהטראומה שגילו את זה? אשמח לקתודה מקצועית שאני מאמינה שפעם אחת ולתמיד תעזור לאלפי מתוסכלים בנושא הזה את מדהימה! תודה

היי ניקול, קודם כל, שמחה לשמוע שאת נהנית מהפורום ושהוא עוזר לך. אין אצלי תשובות "עמומות", אנשים לפעמים מבקשים ממני אישורים שהם אינם הומוסקסואלים וזו רק מחשבה טורדנית. את מבינה למה אי אפשר לתת את האישורים האלה כל הזמן? (או בכלל - זה לא מקצועי לעשות דבר כזה) את בעצם שואלת "מדוע יש "HOCD". כלומר, מדוע אנשים פוחדים מהתוכן הספציפי הזה, של הומוסקסואליות. התשובה לכך זהה לשאלה מדוע אנשים פוחדים בתדירות גבוהה מדברים אחרים, כגון - לרצוח, להתאבד, לחלות בסכיזופרניה (לאבד שפיות), איידס וכו'. בדרך כלל הפחדים קשורים בנושאים שהם לא מוסריים, לא מקובלים חברתית, קשורים בלהפוך ל"שונה" ו"מוזר" - ואם החברה לא תקבל אותם, הם לא יקבלו את עצמם. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית