משיכת שיער ועוד שיעור ועוד שיעור ועוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/02/2024 | 18:37 | מאת: .

כשאני מושכת בשיער ותולשת שיערות כיף לי זה מרגיע אותי אני עושה את זה שעות זה אומר עלי משהו? אני בלחץ אם אני לא עושה את זה

שלום לך, ייתכן מאוד שאת סובלת מטריכוטילומניה - תלישת שיער כפייתית. בדרך כלל הפעולה הזו נעשית כדי להרגיע ולווסת, מין סוג של "הרגל מגונה" כמו כסיסת ציפורניים. יש גם אנשים שהפעולה עוזרת להם בריכוז. אם רוצים להפסיק, צריך למצוא דרך "להיגמל" מהפעולה הממכרת הזו. בדרך כלל על ידי הגברת המודעות לעניין ומציאת פעולות מרגיעות חלופיות, וכן יש צורך ברצון ומוטיבציה חזקה להפסיק. בדרך הזו משתמשים בטיפול CBT, שיכול לעזור לך להפסיק את התלישה אם תפני לטיפול כזה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית