אני מיואשת. ותיקה פה, ממורמרת פה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/02/2024 | 18:21 | מאת: אנונימית ותיקה

היי אני סובלת ממחשבות טורדניות לגבי נטייה מינית. המון זמן אני מפחדת שאולי אני יכולה להיות לסבית או שאני כזו ואני לא יודעת כבר. המון. זמן. קראתי פוסט של מישהי שמתמחה בחרדה ואמרה שיש אנשים שסובלים ממחשבות חודרניות ושאם יכולנו לא לחשוב על המחשבה אז היינו עושים את זה. אז נכנסה בי שאלה - מי אמר שאני לא רוצה לחשוב את זה? ולא הייתה לי תחושה כאילו בא לי שזה יפסיק אבל אז שבאתי להיזכר במה מציק לי וממה אני מפחדת ומה בא לי שייעלם לא ממש הבנתי מה יש לי וממה אני מפחדת למרות שניסיתי להתמקד . מה זה טמטום? אני משוגעת? רק אשפוז בכפייה יעזור לי להתאפס על המחשבות ולהבין מי אני? למה לגלות מי אני כל כך מפחיד אותי?

שלום לך, כפי שכתבתי בתשובה לשאלה שמתחתייך, זו דוגמה טובה איך כל קריאה באינטרנט יכולה להזיק - מאחר שגם כשנתקלים בתוכן נייטרלי או כביכול חיובי, יכולים לפרש אותו בצורה שלילית שרק יוצרת יותר פחדים. לכן, כשמישהו אומר "קראתי באינטרנט" התשובה שלי היא בדרך כלל לא להתייחס למה שקראת, לא להתעמק בזה או לחקור את זה, ולהמשיך הלאה (כמובן להימנע מקריאה עתידית בנושאים אלה, מאחר שהיא טקסית). בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית