שאלות בנושא אמונה- אודה לתשובתך המקצועית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/02/2024 | 16:38 | מאת: NOT_FOUND

צהריים טובים, ראשית תודה על לשובתך, שנית הצטערתי לראות שמישהו הגיב בשמי.. שאלתי כי אמרו לי שאלו מחשבות טורדניות וחלק אנשי מקצוע אמרו שמדובר בקונפליקטיים אמיתיים השאלה אם עד שלא אענה להן תשובה הן יטרידו אותי. כי היה לי שאלה לגבי הזהות המינית וכאשר עניתי היא נרגעה מה גם שאני לא מבינה למה אני מרגישה שנאה וריחוק לדת, ושאני מזייפת, האם זה חלק מהתופעה של המחשבות הטורדניות? והאם זה שאני מדברת עם אלוקים ומבקשת ממנו שיקרב אותי זה טקס?

05/02/2024 | 18:09 | מאת: שחר

מה הכוונה שאלת לגבי הזהות המינית ונרגעת? אמרת שאת לא לסבית ונרגעת? לא היה ספק?

היי שוש, אני מבינה שחלק מאנשי המקצוע אמרו לך שאלה מחשבות טורדניות וחלק לא - אז מי צודק? אני נוטה להאמין למי שאמר לך שאלה מחשבות טורדניות, מאחר שקיימים לא מעט אנשי מקצוע שהמוקד העיקרי של העבודה שלהם אינו OCD, ולכן ייתכן שהם לא יזהו מחשבות כטורדניות. מהתיאור שלך, על פניו זה נשמע טורדני. לכן, כשתעני להן תשובה הן לא יפסיקו להטריד אותך, אלא יחזרו ביתר שאת. מה שקרה לך עם המחשבה לגבי הנטייה המינית הוא, שהתוכן פשוט התחלף בתוכן אחר (לגבי האמונה). אין מניעה שהמחשבה לגבי הנטייה המינית תחזור בעתיד, אולי במקום המחשבה שאת חווה כיום. לגבי השאלות האחרונות - בהחלט כן. בברכה,

05/02/2024 | 20:19 | מאת: שוש

תודה רבה! וכשמטפלים בcbt זה לא עובר לנושא אחר?

05/02/2024 | 20:24 | מאת: שוש

עניתי לעצמי למה אני לא לסבית וחקרתי וראיתי שאני נמשכת לגברים אומנם לאחרונה זה התערער לי מפעם אחת שלא נהנתי ועלה שוב וחלף

06/02/2024 | 22:18 | מאת: חיה

איך חקרת וראית שאת נמשכת לגברים? אין לך ספק?

כשמטפלים ב-CBT בעצם מטפלים בשורש הבעיה, ב"באג" שנקרא OCD, ולא במחשבה טורדנית ספציפית, על ידי מתן "פלסטרים" שהם אישורים בלתי יעילים. כלומר, הטיפול בהחלט אמור לחסן אותך בטווח הארוך מפני ה"באג" של מחשבות טורדניות באופן כללי, ולהבין שתוכן ספציפי כזה או אחר אינו הבעיה. הבעיה היא שאת מייחסת חשיבות יתר למחשבות שלך, ולמעשה פוחדת מעצמך. וכפי שראית, אין דבר כזה שהמחשבה "עברה". היא עוברת וחוזרת...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית