אין כוחות כבר להתמודד עם המחשבה הזאת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/02/2024 | 15:52 | מאת: חסויה

אני נכנסת ממש לחרדה כשאני מתחילה לחשוב שאולי אני מתלבטת בנוגע לנטייה המינית למרות שאין לי מושג מאיפה זה הגיע לי פתאום הנושא טעון לי וגורם לי לפחד וחרדה ומיד שההתלבטות הזו עולה לי לשניה לראש המוח שלי מתחיל להגיד שתמיד אהיה ככה ושתמיד אשאר ככה ושלא יקבלו אותי ושלא אקבל את עצמי ושאיך נפטרים מזה ואלף ואחת שאלות. כמו סוג של ניתוק ופחד מהמחשבה הזו שמא היא תתגלה כאמיתית כי היא מפריעה לי כבר מעל שנה. אני לא יודעת כבר מה אני, באמת שבתוך תוכי אני לא באמת יודעת מה עושים חוץ מטיפול סיביטי שגם זה לא עוזר?

היי חסויה, מטרת הטיפול הוא ללמד אותך לחיות עם המחשבה, לקבל אותה ולהפסיק טקסים. כשמיישמים את כל אלה באמת ובתמים (עם עבודה עצמית משמעותית ולטווח ארוך), זה באמת עוזר. אם את לא רוצה להיעזר בטיפול CBT, הברירה שלך היא לנסות ליישם זאת לבד - אבל ללא טיפול זה קשה יותר, ולא קל יותר. הכל תלוי במוטיבציה שלך ובכמה את מוכנה להשקיע באיכות חייך (במקום בטקסים). כמובן שבטיפול זה תלוי גם בחיבור עם המטפל ובהסכמה שלכם על מטרות ומשימות. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית