מצבי רוח וocd עזרה בנושא

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/02/2024 | 20:15 | מאת: אורי

היי, אני סובלת מrocd ויש לי מצבי רוח מאוד קיצוניים, בבוקר אני יכולה לחשוב וואו איך חשבתי דבר כזה טיפשי וחסר ביסוס ולאחר שעתיים לשקוע בדיכאון עמוק על אותן מחשבות ולבכות בלי הפסקה. בנוסף רציתי לדעת אם יש קשר בין הורמונליות לפני מחזור לocd, מאוד קשה לי המצבי רוח המשתנים האלה אני מרגישה לא נורמלית וחסרת שפיות אשמח לדעת מה ניתן לעשות

היי אורי, מצבי רוח משתנים הם בהחלט דבר שיכול להופיע או להחמיר סביב המחזור החודשי. בדרך כלל ניתן לפנות לגינקולוג כדי להתאים גלולות, זה יכול למתן את ההשפעה ההורמונלית. בנוסף, אם תהיי מודעת לעצמך ולעובדה שאת יותר רגישה בזמנים אלה, תדעי לקחת את מחשבותייך ורגשותייך "בערבון מוגבל" ולנסות לעשות דברים נעימים ולא להיגרר לעיסוק יתר בהתרחשויות הפנימיות שלך. כמובן, ניתן גם להיעזר בטיפול כדי לא ליפול ל"חשיבה רגשית" ולדעת לווסת את עצמך בצורה טובה יותר באופן כללי. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית