אני מרגיש שאני מיואש כל כך למה אי אפשר לחיות חיים ללא ספקות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/01/2024 | 09:42 | מאת: אסי צברי

היי שרון בוקר אור ויום טוב. . אני חייב לשתף כי אני חייב לפרוק . כל פעם מרגיש לי שכולם מצליחים ואני לא , שכולם מדברים עליי , ובגלל שאני בן אדם שמודה לעצמו ועם אינטואיציות גבוהות קשה לי להאמין שהמחשבות שלי לא אמיתיות . אני בן אדם שמרגיש כאבו של אחר ובדרג מאד עם הרגליים על הקרקע - פתאום נכנסו לי מחשבות זרות שאני אפילו לא רוצה לכתוב אותן . אני אומר מצד אחד בגלל שאני בן אדם מאד לוגי עם רגלים על הקרקע הייתכן שמדובר במחשבות אמיתיות ובתחושות אמיתיות או שמא מדובר בטורדנות ? קשה לי להאמין שאני חווה חרדה אפילו וטורדנות כי אני בן אדם מאד יציב ומודע לעצמו . פתאום ביום בהיר הכל לא נראה לי בהיר ויש דברנים שלא בשליטתי או שאני לא מודע או לא יודע על עצמי פתאום . קשה לי מאד ככה אשמח לתשובתך המקצועית . מודע לך מראש . אסי צברי

היי אסי, דווקא אנשים בעלי רצון גבוה בשליטה, שנוטים לחשוב ולנתח כל דבר, הם אלה שנוטים יותר לסבול ממחשבות טורדניות. כלומר, מרוב רצון בשליטה, בסופו של דבר מאבדים שליטה - מאחר שאי אפשר לשלוט בכל מה שאתה חושב, וככל שתנסה לא לחשוב על נושא מסוים - כך תחשוב עליו יותר. בנוסף, מחשבות טורדניות הן לא רציונליות (או מוגזמות), וזה נובע מהעובדה שהחלק במוח שאחראי על פחד מופעל באופן אוטומטי כשהוא מזהה סכנה, ללא קשר להיגיון. לגבי המחשבות שלך, כלל האצבע הוא שאם אתה בספק אם המחשבות שלך טורדניות או לא - תתייחס אליהן כאל טורדניות. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית