אין לי כח יותר.. שנה וחצי סובלת ככה מכל זה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/01/2024 | 09:37 | מאת: ליאת חיון

שמי ליאת. אני חווה המון מחשבות טורדניות, מכל מיני סוגים המון. כל דבר נהיה אצלי טריגר - אפילו כל פעם ברמה שהייתי היום בתחנת דלק עברה אישה לידי והמוח שלי ישר בחן אותה ואמר האם את נמשכת אליה (אוטומטי) או מקנאה בה ?? למה הסתכלת …. עם גברים זה לא קורה לי. אני באמת לא רוצה לחיות יותר ככה שהמוח שלי משתלט לי אני אגיד לך משהו שרון - כל פעם שאני חושבת שיש אחוזון קטן שאני לסבית אני ממש רוצה למות ומעדיפה למות ולא מוכנה לקבל את זה ואני נכנסת לדיכאון ללופ של מחשבות ומחפשת תשובות ופתרונות אפילו הגעתי לחשוב שאם זה יקרה לי אני אגש לטיפולי המרה מדוע אני מגיבה ככה?% זו לא תגובה רציונלית. לפעמים אני מנסה להגיד לעצמי טוב זה לא כזה גרוע את תתמודדי עם זה ואז אחרי דקה אני ממש רוצה למות ונכנסת לסטרס איך אפשר לחיות ככה? איך אפשר להתאהב בגבר? זה מוריד לי את כל החשק מגברים את כל החשק מלחשוב עליהם ועל להתקרב או להתחתן עם גבר

היי ליאת, מחשבות טורדניות בדרך כלל עוסקות בפחדים הכי גדולים שלנו. הנושאים שמתקשרים בטורדנות הם בדרך כלל נושאים שקשורים במוסריות ו/או ריצוי חברתי, וזה מסביר מחשבות טורדניות לגבי נטייה מינית אצל אנשים מסוימים. זה נראה להם כדבר נורא, מאחר שהתפיסה שלהם היא שהחברה לא תקבל זאת, יש בכך משהו "רע" או "לא מוסרי", וכדומה. בכל מקרה, אין טעם לחפש את הסיבות לתוכן הטורדני הספציפי, שכן התכנים הטורדניים יכולים להתחלף מדי פעם - וברוב הגדול של המקרים מדובר באותם נושאים שנפוצים אצל אנשים שסובלים מטורדנות, זה לא ייחודי. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית