שתי שאלות עבורי ועבור הבן שלי תודה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/01/2024 | 08:12 | מאת: נירית

כל פעם שאני אומרת על בן אדם משהו למשל מישהו עשה משהו מוגזם אני אומרת יאו איזה חולה נפש ואז אני מפחדת שאם אמרתי עליו ככה אני אהיה כזו למה זה קורה לי שישר שאני אומרת משהו כזה אז עולה לי מחשבה או פחד כזה? בנוסף הבן שלי סובל מחוסר ודאות בדמשהו מסוים למרות שהוא יודע שאין לזה מה להדאיג אותו אבל הוא עדיין בספק לגבי זה והוא לא יכול להתמודדד עם ספק מה עושים

היי נירית, לגבי בנך - רצוי שיבין את העובדה שלא ניתן להסיר ספק בכל דבר בחיים. תמיד יש מידה מסוימת של חוסר ודאות, בכל דבר שאנחנו עושים או מחליטים - ואין ברירה אלא להתמודד עם חוסר הוודאות. בסופו של דבר, ההתמודדות מחזקת אותנו. השאלה הראשונה שלך קשורה במחשבה טורדנית - אני מניחה שאת יודעת זאת, או שלפחות חשבת על האפשרות. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית