מקומות מזכירים לי רגעים שהייתי בהם עצוב וחרד מזכירים לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/01/2024 | 16:16 | מאת: שמעון

ש מקומות מסוימים שגורמים לי להיזכר בחרדה ולהיכנס לפחד. למשל מקומות שבהם הייתי ממש בדיכאון נגיד לדוגמה אני לא מצליח לישון בחדר שלי ולא מצליח להכנס אליו כי כל כך בכיתי שם בתוך החדר כשהייתי בתקופה כל כך קשה. כל דבר מזכיר לי עצב מה עושים? איך מתמודדים? לא פשוט לי להתמודד

היי שמעון, אכן לא פשוט להתמודד, אבל כשמצליחים לעשות זאת - זה מה שעוזר בסופו של דבר להסיר את הרתיעה ממקומות מסוימים. כנראה נוצרה אצלך התניה בין מקומות אלה לבין התחושות השליליות. אפשר לנסות להתמודד באופן הדרגתי על מנת לבטל את ההתניה הזו - כל פעם קצת. ניתן גם להיעזר בטיפול על מנת לבנות תכנית התמודדות הדרגתית שכזו, תוך ליווי ותמיכה של המטפל - זה עשוי להיות הרבה יותר קל. ובכל מקרה, אפשר להצליח בכך. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית