הנאה? מה זה? לא מכירההה לצערי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/01/2024 | 08:01 | מאת: חנה

אני לא נהנת מכלום, ברוב היום בגדול אני עם תחושת מועקה ובלי חשק לכלום. הכל לפי הספר- עבודה, לימודים, בית. שום דבר כבר לא מרגש גם לא לחשוב על לחתונה (בת 23), מה יש לי דיכאון? אני מנסה לחשוב על דברים שעושים לי טוב או מקומות ואין לי כאלה.. שום דבר לא באמת גורם לי להנאה אפשר לשנות את זה? להכיר את עצמי יותר? איך?

היי חנה, אי אפשר לאבחן דיכאון בצורה כזו, כמובן. עדיף לנהל שיחה מעמיקה עם איש מקצוע, שיוכל לומר לך מה הבעיה ואיך לטפל בה. בדרך כלל אבחון של דיכאון נעשה בשיחה ו/או על ידי שאלונים מתאימים. בכל מקרה, בטיפול אפשרי גם להכיר את עצמך טוב יותר, ולקבל תרגילים שיעזרו לך לגלות את תחומי העניין שלך, ומה יכול לתת לך משמעות וסיפוק בחיים. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית