ערב טוב דוקטור שרון לויט אני שאלה רק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/01/2024 | 19:59 | מאת: לימורי

היי, שלום אתחיל בסיפור שלי.. לפני שנה בערך חוויתי תקופת בחינות מאוד מאוד אינטנסיבית ולחוצה ועברתי הרבה דברים שלקחתי ללב… לקחתי ריטלין והוא גרם לי למצבי רוח גרועים מאד עד כדי כך מחשבות טורדניות שהתחילו לי פתאום. עברה שנה מאז עברתי תקופה מאד קשה בגלל המחשבות ומצבי הרוח ואני לקראת סיום התואר ואני רק באה ללמוד יש לי כמו פחד ורתיעה מזה אני ממש צריכה לסיים את התואר אבל תמיד שאני באה לגעת במחשב אני מאוד נרתעת אני לא רוצה לגעת בזה ואין לי מצב רוח ואני מתחילה להיכנס ללחץ היסטרי ואז המחשבות חוזרות לי. אין לי מוטיביציה שמדובר בלימודים מרגיש לי כמו טראומה מה את מתרשמת שזה כול להיות?

היי לימורי, זה מובן שלמידה למבחנים (ובכלל תקופת מבחנים) היא לא דבר נעים, ובייחוד כשהיא מתקשרת אצלך לחרדה ומחשבות טורדניות. ההימנעות החוזרת ונשנית רק גורמת לקיבוע של החרדה ורתיעה גדולה יותר, מעין "מעגל שלילי" שמנציח את החרדות ולא מאפשר לך ללמוד כמו שצריך. לכן, אין ברירה אלא להתמודד - ולאלץ את עצמך ללמוד, אפשר כל פעם קצת ובאופן הדרגתי. רק ההתמודדות בסופו של דבר עוזרת. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית