מה קורה לי? מהההההההההההה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/01/2024 | 14:20 | מאת: ניקול חיים

היי יקירה שרון. אני זהו, באמת החלטתי שאני חייבת לשתף איש מקצוע כדי לקבל אינדיקציה. שמתי לב לכמה מחשבות היום שמאד מטרידות אותי וגורמות לי לחשוב שאני משוגעת או שאני על כל דבר בחיים אוכל חרדה . אני מנסה לחשוב על הקשר עם עמית בחור שהכרתי ועל אם זה יכול להצליח ואז קופצת לי מחשבה/שאלה כמו אני מפחדת שאגלה שאני לא נמשכת לגברים או לא רוצה את זה שמתי לב בנוסף ש- הייתי ברכב ועזרתי לדוד שלי לתקן משהו אצלי באוטו, בזמן שהוא המשיך לתקן הלכתי לסדר את הפגז והתחלתי לפתוח בקבוק מים אחד והעברתי לתוכו עוד מים מהבקבוק הכמעט ריק ואז עלתה לי מחשבה ״מה את עושה דברים מפגרים שלא קשורים מה יש לך הפרעה או משהו״ שמתי לב ש- ישבתי במיטה וקפץ לי פוסט של מישהו שרשם שהוא בחרדות ומחשבות, קפצה לי המחשבה ״ליהי גם אם את לסבית אף מטפל לא יעזור לך כי זו את ואת תצטרכי לחיות עם זה״. שמתי לב ש- הייתי במשרד, דפדפתי בסטורי של חבר טוב שהעלה משהו, עלתה לי מחשבה ״את צריכה גבר הומוריסט״ ואז עלתה מחשבה על זה ״אולי את לא רוצה בכלל גבר״ כי משהו בתחושה שלי לא נתן לי להרגיש נעים שהמחשבה אמרה גבר. התחלתי לפחד שאולי לא אצליח לקיים לעולם מערכת יחסים עם גבר. בנוסף, שמתי לב ש- לפעמים שאני לא מתפללת מספיק טוב או שאני לא מאמינה מספיק בקדוש ברוך הוא או ככה לפחות מרגיש לי אני ממש נאכלת לחרדה ואומרת אולי בגלל זה אין לי זיווג ואולי בגלל זה בורא עולם נותן לי לסבול ממחשבות. מה יהיה איתי? מה זה? יש לזה שם? למה נכנסתי לפורום הזה? אולי אני משוגעת?

היי ניקול, אני חושבת שאת יודעת בדיוק למה נכנסת לפורום הזה - ואני חושבת גם שאת מייחסת חשיבות עצומה לכל מחשבה שעוברת לך בראש. אין צורך לפרט כל מחשבה ולייחס לה חשיבות, ואני מבינה שאת רוצה אישור שאת "לא משוגעת" - אך זה לא דבר טוב לתת אותו או לבקש אותו, זה רק נותן חיזוק למחשבות הטורדניות בסופו של דבר. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית