יש לי ocd וזה מפריע לי בזוגיות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/01/2024 | 17:28 | מאת: אורי

היי שרון, יש לי ocd במערכת יחסים שלי ושל הבן זוג שלי אני תמיד מחפשת מה לא טוב תמיד שואלת את עצמי אם אני אוהבת אותו באמת ותמיד קיים אצלי הספק הזה, אני משתגעת מהספק אני מרגישה שהמחשבות לא מרפות ממני לרגע הדבר שהכי מפחיד אותי זה שאני לא אצליח להתגבר על זה ושזה יהרוס לי את הזוגיות כי אני באמת אוהבת אותו הוא מאוד מאוד חשוב לי מעולם לא חשבתי שיהיו לי מחשבות כאלה, המחשבות באו פעם אחת פתאןם בלי התרעה מוקדמת ולא חשבתי שאתרגש מזה אי פעם. ההפרעה גורמת לי לחרדה מאוד חזקה שמשפיעה עליי פיזית (בחילות , שלשולים, כאבי בטן, גוש גרוני) וגם לא מרפה ממני בחלומות וגורמת לי להפרעות בשינה כלומר מאז הocd אני כמה קבוע מוקדם לא מצליחה לישון יותר מ9 בבוקר. והשאלה שלי היא האם אפשר לצאת מocd ולחזור לאותה זוגיות אוהבת שהייתה לי בלי המחשבות הטורדניות? אפשר לצאת מזה או שזה משהו שנגזר עליי לנצח אשמח לתשובה

היי אורי, אנשים שסובלים ממחשבות טורדניות נוטים לייחס חשיבות יתר למחשבות שלהם, ולתת להן להכתיב את סדר היום ואת התחושה הפנימית. זה לא חייב להיות כך, מאחר שמחשבות אינן באמת דבר כל כך חשוב. כשמגיעים להבנה הזו, הרבה יותר קל לקבל את המחשבות והן הרבה פחות מציקות. זו המשמעות האמיתית של "לצאת מזה". כלומר, אי אפשר לעצור מחשבות בכוח, אלא ללמוד לחיות איתן - עד שהמוח מאבד בהן עניין, מאחר שהן הופכות חסרות חשיבות. כדי להפוך את המחשבות לחסרות משמעות, מומלץ מאוד לא לבדוק את עצמך (אם את אוהבת או לא), לא לשאול את עצמך שאלות שקשורות במחשבה הטורדנית, ולנסות להפסיק כל עיסוק בנושא - פשוט "לזרום" עם הקשר. אם קשה לעשות זאת לבד, ניתן להיעזר בטיפול CBT, שילווה וידריך אותך בתהליך הזה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית