אני במצוקה כבר הרבה זמן איך משתחררים ממנה וחיים חיים מאושרים ויפים?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/01/2024 | 11:02 | מאת: נילי

הנפש שלי מפוחדת מזה שעובר עליי ככ הרבה דברים ואני אפילו לא יודעת להשים את האצבע מרגיש לי שכולם מאושרים ואני לא אני מסתכלת על אנשים מחויכים ואני פשוט מקנאה כי אני לא מחייכת ולא חייכתי מה מון זמן תמיד יש לי תחושת מועקה כאילו חסר לי משהו ואני מפחדת מהכל פשוט מהכל איך אפשר לחיות ככה בתחושה כזו שהכל קורס עלייך? איך אפשר לחיות בתחושה שרק אצלי החרדה תופסת מקום ורק אצלי שום דבר טוב לא קורה? אני לא מרוצה מאיך שאני חיה ועצם העובדה שאני מודעת לזה מכניסה אותי לחרדה ואני מרגישה בכלוב שאין איך לצאת ממנו

היי נילי, אנשים רבים חושבים שרק הם חווים תחושות שליליות, כמו חרדות או מצב רוח ירוד. זו הטיית חשיבה נפוצה. אנחנו לא באמת יודעים מה עובר לאנשים אחרים בראש, ומבחוץ כולם נראים מאושרים - בייחוד אם גולשים ברשתות החברתיות ונחשפים לתמונות שהם משתפים. חשוב לדעת, שאנשים בדרך כלל מחצינים את הטוב ונוהגים לשמור לעצמם את התחושות הרעות, ולכן זה נראה כך. בנוסף, חשוב להבין שזה בסדר גמור לחוות תחושות ומחשבות שליליות וכדאי "לנרמל" את זה. כשאנחנו מקבלים את הרע, הרבה יותר קל לנו להיות בטוב. בתור התחלה, את יכולה לחפש ספרים בנושא מיינדפולנס, חמלה עצמית וקבלה - אני מאמינה שהם יכוונו אותך בדרך הנכונה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית