אין לי כוחות לסרטים בראש האלה כבר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/01/2024 | 23:17 | מאת: ליאת

תמיד שאני שומעת על אנשים שלוקחים כדורים או שהשתגעו או שיש להם הפרעה אני ממש חוקרת כדי לבדוק שאני לא כזו וממש מפחדת אי פעם להיות כזו או שאגיע למצב שהחרדות שלי בלתי נשלטות ואז אצטרך לקחת כדורים! אני ממש מפחדת מזה! אני מתחילה גם להיות מודעת להמון מחשבות ופתאום מתחילה לקבל מודעות להכל גם אם הסתכלתי או חשבתי על משהו מוזר אז אני אומרת למה חשבתי על זה ומה זה אומר עלי או שאני מתחילה לשאול שאלות על היקום וכל זה אני ממש מפחדת להשתגע וממש ערה לכל מה שאני חושבת או שמה לב אליו השתגעתי? למה זה ככה?

היי ליאת, על פניו, אין סיבה לעסוק כל הזמן בעתיד וב"מה יקרה אילו". כשאת בודקת שוב ושוב אם הדברים שאת פוחדת מהם קורים או לא, את רק מחזקת את החרדות. לכן, ההמלצה היא להפסיק את הבדיקות ולהפסיק לעסוק בעתיד - זה לא מכין אותך טוב יותר למה שעלול לקרות, וזה לא מונע מאירועים מפחידים להתרחש. זה רק גורם לך לחיות בחרדות ובתסריטים שליליים שלא קיימים באמת - וזו פגיעה באיכות החיים לחינם. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית