הפרעה מחרפנתתתתת ומציקה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/01/2024 | 22:14 | מאת: בת 17

היי בקשר ל hocd רציתי לדעת איך אפשר לדעת מתי צריך להתייחס לתוכן הטורדני זאת אומרת מתי באמת אני אדע שאני לסבית ומתי זה באמת ההפרעה בלבד? כאילו עולות בי מחשבות שמראות על כל מיני דברים שעשיתי בעבר ואני באמת לא יודעת אם להתייחס לכך או לא, אני מתכוונת לכל מיני דברים שאפשר לפרש אותם לכמה כיוונים וכשאני אומרת לעצמי ״אוקיי זה לא בהכרח אומר שאת לסבית״ אני מרגישה שיכול להיות שבת מודע שלי זה ככה ואני ממש מבולבלת אני לא יודעעעת כבר מה הנטייה המינית שלי כתבת פה שלוקים בהפרעה יודעים בתוכם מה הנטייה המינית שלהם אבל המון פעמים אני שואלת את עצמי ובאמת לא מגיעה לתשובה! אני כבר לא יכולה לדמיין את עצמי עם גבר! אין לי בעיה להתעלם מהמחשבות אפילו אם זה קשה ואפילו עשיתי את זה כבר קצת אבל אני ממש לא בטוחה שזה hocd! ואם זה לא אני אגלה על עצמי דברים שאני לא רוצה לגלות,עד כדי כך שעדיף לי לסבול ככה מאשר לדעת בבירור שאני לסבית סליחה שכתבתי נורא מבולבל אבל אשמח שתעני לי על מה שכתבתי

שלום לך, זו שאלה שעניתי עליה כאן פעמים רבות. בעיקרון, אי אפשר להבדיל בין מחשבה טורדנית ל"אמיתית", מאחר שהספק תמיד קיים שם. ככל שתשאלי את עצמך אם את לסבית או לא, כך תתבלבלי יותר והספק רק יגדל. לכן, כלל האצבע הוא שאם את לא בטוחה במאה אחוז (ולא פחות מכך) שאת לסבית, את מתנהגת "כרגיל" - כאילו אינך כזו והמחשבה אינה קיימת. חשוב מאוד לא לנסות להגיע למסקנה או תשובה כלשהי, אלא פשוט להמשיך ולהתנהג רגיל. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית