אוף מה עושים עם זה אין לי כוחות יותר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/01/2024 | 21:59 | מאת: נועה

התחיל איתי בחור ממש חמוד וחתיך, באמת יש בינינו חיבור טוב הוא מתקשר ומתעניין. אני ממש נרתעת מזה ומצד שני מחכה לשיחת טלפון וממש מפחדת שאם זה יתקדם אז אולי אגלה שאני לא רוצה את זה או שאני בכלל לא אוהבת גברים כי אני ממש נרתעת מלהתחיל איתו משהו מצד אחד מרגיש לי כמו בלתי אפשרי ויש רגעים שאני מתלהבת ויש רגעים שאני מפחדת או רגעים שאני בכלל לא יודעת זה מחרפן אותי ממש . ממש . כי הוא ממש חמוד ואני גם לא יודעת מה לעשות אני מפחדת שלא תהיה לי זוגיות נורמלית שבה אתרגש מגבר

היי נועה, אין צורך להתנהג בהתאם למחשבות הטורדניות שלך, הן אינן צריכות לשלוט בחייך. את יכולה לבחור כיצד להתנהג, ולכן הבחירה הנכונה היא להתנהג "כרגיל" - כאילו הטורדנות אינה קיימת. המוח בסופו של דבר "מאמין" להתנהגות שלנו - אם אנחנו מתנהגים כאילו יש סכנה, הוא מגיב בהתאם. בנוסף, כשמנסים בכוח להרגיש משהו, בסופו של דבר לא מרגישים כלום, כי החרדה והלחץ משתלטים על הכל. לכן, עדיף "לשחרר" ולא לבדוק כל הזמן את רגשותייך. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית