מה יש לי לעזאזל??????????

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/01/2024 | 20:22 | מאת: חיננית

בתא שלי באה אליי ואמרה לי ליהי אמא לא הולכת בסוף לסרט, ואז אמרתי לה היא לא הולכת? אמרה לי לא, היא לא הולכת. ואז נהיה לי דחף לשאול אותה שוב- היא לא הולכת? למרות שהיא כבר ענתה לי.. כמו לשאול שוב ושוב ושוב וזה מרגיש לי כאילו אני משוגעת ואז אני נכנסת לחרדה למה אני רוצה לשאול את זה שוב אם היא השנייה ענתה לי ומה זה הדחף המוזר הזה? מה זה יכול להיות? למה זה ככה?

היי חיננית, מחשבות טורדניות גורמות, כידוע, לדחף לעשות טקסים כדי להירגע. ממש כמו שמי שפוחד מחיידקים מרגיש דחף לשטוף ידיים שוב ושוב ו/או לחטא את סביבותיו. שבת שלום,

27/01/2024 | 23:13 | מאת: שוב חיננית

אבל מה זה קשור למחשבה טורדנית? אין פה מחשבה, אני פשוט עניתי לה על שאלה והיה לי דחף לשאול שוב ושוב ושוב אם היא לא הולכת… זה מרגיש מוזר ממש ולא רגיל

הדחף לשאול נובע ממחשבה טורדנית כלשהי - רק את יכולה לדעת מה חשבת באותו רגע. אין רגש או פעולה בלי מחשבה שמקדימה אותם, לכל דבר יש סיבה ואנחנו לא פועלים "על אוטומט".

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית