מחשבות טורדניות וטקסים מחשבתיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/01/2024 | 21:44 | מאת: דנה

שלום שרון, לעיתים מחשבות טורדניות לגבי העבר, או לגבי אותו יום- קשור לסיטואציה מסויימת,למשל פחד שמא קרה משהו. אני יכולה לדמיין תסריט ולהאמין בו, חרדה ודחף לפתור את הספק. איך להתמודד עם הספק כשהחרדה גבוהה? לפעמים אני אומרת לעצמי- גם ככה תבוא מחשבה טורדנית חדשה, אז אין טעם להמשיך עם ההרהורים. איך ניתן לחזק את המוטיבציה. האם עצם זה שאני מרגישה ככה בספק ודחף לדעת בוודאות, כבר אמור להגיד שזו רק מחשבה טורדנית?

היי דנה, לדעתי המשפט שאת אומרת לעצמך הוא טוב ויעיל. כלומר, אין מה לייחס חשיבות יתר למחשבה מסוימת או לתוכן מסוים, שכן מחשבות טורדניות (ומחשבות בכלל) באות כל הזמן, ואין טעם להתעמק בהן. אין באמת דרך "לדעת" שזו "רק מחשבה טורדנית", כי פה מתחיל ספק - האם המחשבה היא טורדנית או אמיתית, וזה יכול להפוך לעיסוק של שעות. עדיף לא לחפש אישורים מסוג זה. הדרך הכי טובה להתמודד עם הספק היא לקבל את עצם קיומו, ולא לחפש דרך להסיר אותו או לפתור את ההתלבטות. קבלה אמיתית גורמת לתחושת שחרור משמעותית. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית