טיפול סי בי טי ? איך הוא עובד ולמי מתאים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/01/2024 | 18:22 | מאת: אלמוג

הי ערב טוב ומבורך בטיפול סיביטי בעצם עובדים על מה שמפריע ונחשפים לפחד נכון? אז איך המחשבה שמפריעה לי תעלם? הטיפול בטח מסיר את החרדה ואת איך שאני מגיב לסיטואציה ולמחשבה אבל לא מסיר את המחשבה חשלי חבר טוב שהלך לטיפול סיביטי ועדיין נשאר עם המחשבה ומפחד ממנה והוא מפחד שהיא אמיתית או שהיא משקפת עליו משהו

היי אלמוג, מטרת החשיפה היא לא להעלים את המחשבה (זה בלתי אפשרי), אלא ללמוד לא להירתע ממנה. אחרי חשיפות רבות, הפחד יורד והמחשבה כבר הרבה פחות מציקה. חשיפה היא רק חלק מהטיפול, אך לא כולו. יש חלק חשוב בטיפול, שעוסק בקבלת המחשבה כאשר היא מופיעה. אם ממשיכים לדחות את המחשבה ולא לקבל אותה ביום-יום, החשיפה תהיה הרבה פחות יעילה. צריך ללמוד לחיות עם ספק, ועם העובדה שהוא תמיד שם, ולא לשאוף להיעלמות המחשבה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית