מחשבה או מציאות ומה בעצם ההבדל ביניהןןןן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/01/2024 | 22:44 | מאת: עמיתי

אני לא יודעת אם אני בהתלבטות אמיתית לגבי הנטיה המינית או שאני בחרדה מהמחשבה שזה אי פעם יכול לקרות. איך מזהים ואיך מבדילים? פעם אחת ולתמיד ד״ר, בבקשה. זה חשוב לי כדי להבין האם אני סובלת סתם ממחשבות או שאני צריכה להתאפס ולהבין שאני באמת צריכה לעשות בירור עצמי

היי עמית, התשובה היא שלא מבדילים ולא מנסים להבדיל. ראי תשובתי לליסה ד. שמעלייך. בנוסף, השאלה מופיעה בפורום באופן יומיומי, מוזמנת גם לקרוא את תשובותיי האחרות. בברכה,

14/01/2024 | 14:27 | מאת: עמית

אז אם אני לסבית והמחשבה מנסה לעורר אותי אז להתעלם מעצם העובדה שאני כזו או שיש לי באמת ספק או התלבטות ? זו תשובה לא מקצועית.. את עונה פה לכולם כאילו שיש להם רק מחשבות טורדניות חסרות בסיס

לאנשים שסובלים ממחשבות טורדניות תמיד יש תחושה שאם רק יצליחו "לשחרר" את הספק באמצעות אישור והרגעה אחת ולתמיד, המחשבה "תשתחרר" גם. זוהי רק אשליה, מאחר שאין דבר כזה "אחת ולתמיד" - הספק תמיד נמצא שם. לכן ברור ששאלות כאלה הן בקשות אישור. אם את לא חושבת שזו מחשבה טורדנית, למה פנית לפורום הזה?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית