מחשבה שנדחפת לכל מקום וסיטואציה בחיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/01/2024 | 11:53 | מאת: חסויה

תמיד שאני רואה זוגות אני ממש נאכלת מבפנים ואז עוברת מחשבה שאומרת - את לא תוכלי להיות כמוהם כי את לא יודע מי את ואולי את בכלל לא סטרייטית

אז מה את שואלת אותי בעצם?

12/01/2024 | 14:52 | מאת: חסויה

למה היא עוברת לי בראש והאם אני באמת צריכה להתעורר לגביי ולבחון מי אני או שאני פשוט מקנאה בלבד

12/01/2024 | 15:18 | מאת: חסויה

אני מוסיפה - חברות שלי מתארסות ומתחתנות ואני ממש אוכלת את הלב על זה ברמה שאני בוכה שאני רוצה גם ואז עולות לי מחשבות כמו - אולי את לסבית ובגלל שאת מתלבטת אם את לסבית או לא אז אלוהים לא נותן לך ונהיה לי ממש רע

אלה שאלות אישור... ושיתוף טקסי שבת שלום

13/01/2024 | 19:29 | מאת: חסויה

זה לא נכון !! אני משתפת מה שקורה מה טקס בזה ומה שיתוף בשאלות אישור?

השאלה היא למה את משתפת מה שקורה? אנשים שסובלים מ-OCD משתפים כדי שאחרים ירגיעו אותם (או שהשיתוף עצמו מרגיע, כי הוא מסיר חלק מהאחריות מהאדם הסובל). את רוצה שאגיד לך שהמחשבות לא נכונות והכל בסדר, וזה בדיוק בקשת אישור. בקשות אישורים כאלה הינן טקסים, והן גורמות רק נזק. כל ניסיון הרגעה יחזיק מעמד לזמן קצר ביותר, ובטווח הארוך יעודד את חזרתה של המחשבה. לפיכך יתעורר הצורך לשאול שוב ושוב, וככל ששואלים יותר ומשתפים יותר - הספק רק גדל וההפרעה ניזונה מזה. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית