מחשבה שהלכה והתמעטה אבל באה מחשבה בעקבות זה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/01/2024 | 11:08 | מאת: עמית

אז ככה - הפסקתי להתרגש מהמחשבה והכל טוב ויפה אבל פתאום באה עוד מחשבה או הרגשה או חרדה איך שלא קוראים לזה שאומרת לי - ״את כבר לא נבהלת מהמחשבה, אין לך חרדה בגוף אז יכול להיות שלמדת להשלים עם זה שאת לסבית או שאת באמת מתלבטת לגבי הנטייה המינית״ כי אמנם החרדה עברה אבל המחשבה עדיין קיימת שאולי אני מתלבטת ואולי אני מטילה ספק למרות שהמחשבה כבר סוג של צריכה ללכת ולבעלם משהו מחזיר לי אותה ואומר ״את באמת מתלבטת״ ״את תראי שתפסיקי להיאחז במחשבה ולפחד ממנה את תגלי שהיה בסיס לזה שפחדת ככה פשוט את תקבלי את העובדה שאת ככה מתלבטת באמת וזהו״ מה זה?! למה יש את הלופ הזה? זה ייגמר מתישהו? אני צריכה ללכת עדיין לפסיכולוג שיגיד לי האם אני באמת בהתלבטות? מה קורה לי?

היי עמית, קודם כל, מומלץ שלא לנהל שום דיאלוג עם המחשבות - זה שווה ערך לטקס. אם עוברות מחשבות כאלה, לא לתת להן שום מענה. שנית, המחשבה לא "צריכה" להיעלם. אם רוצים שהיא תיעלם, זה מבטיח ב-100% שהיא תישאר. לכן, הנחת היסוד היא שהמחשבות תמיד שם, וזה בסדר שהן יהיו שם. שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית