פחד שקשה לי להשתחרר ממנווווו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/01/2024 | 06:38 | מאת: שובל

בוקר טוב יש לי פחד שלא נותן לי מנוח ואני לא יודעת איך לצאת ממנו שרון. האם פחד זה כתוצאה ממחשבה? כי לפעמים הפחד הזה נראה לי כמו משהו שממש עומד לקרות או להתגלות ולא כמו מחשבה סתמית. אני מחזיקה את הפחד הזה כל כך כי אני מפחדת שהוא יתגלה כנכון אם אשחרר . מה עושים במצב כזה? הלב שלו לא מסוגל להכיל. כל פעם שאני מנסה להשלים עם הפחד הזה אני לא מצליחה אני מתחרפנת ומחזיקה אותו ולא מוכנה לקבל אותו

היי שובל, כל רגש נובע ממחשבה מסוימת - למשל, אם תיתקלי בחוסר צדק ותחשבי ש"חייב" להיות צדק בעולם, את תחושי כעס. בדומה לכך, כאשר תדמייני סיטואציה מפחידה שאולי עומדת לקרות, תחושי פחד. בנוסף, תקראי בבקשה את תשובתי לשילת - כמה הודעות מתחתייך, זו שאלה זהה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית