חרדות חרדות וחרדותתתת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2024 | 04:32 | מאת: שילת

מה עושים עם מועקה בלב הרגשה כאילו משהו יושב שם ומחפש שאשחרר אותו? אני לא יודעת במה לגעת אני רק יודעת שהחרדה שלי יושבת לי על מחשבה ספציפית או תחושה ספציפית שמפריעה לי לתפקד והמחשבה הזו קופצת לי כל שנייה ביום! איך אפשר לחיות ככה? התופעה מוכרת לך?? זה מרגיש לי כזה - ״אם אשחרר ואסכים עם המחשבה אז אגלה שאני ככה״ להתעלם ממנה אי אפשר היא כפייתית והיא מגיעה כל דקה ביום וטריגר הכי קטן כמו אנשים ישר מזמנים לי את המחשבה מחדש. אי אפשר לחיות ככה אני כל היום בחרדות אודה לעזרתך

היי שילת, אנשים שסובלים ממחשבות טורדניות מרגישים שהם יכולים למנוע מעצמם לאבד שליטה (בכל נושא שהוא) אם רק "יחזיקו" את המחשבה ויעסקו בה באופן בלתי פוסק. כלומר, אם תעסקי במחשבה כל הזמן, תוכלי למנוע מעצמך להיות לסבית. זה כמובן אינו נכון. התוצאה של "שחרור" מעיסוק במחשבה וויתור על טקסים ואישורים יכול רק לשחרר אותך לקראת חיים מאושרים יותר. את לא חייבת "להסכים עם המחשבה", הכיוון הוא יותר לקבל את הספק ואת התחושה שאת "לא יודעת" אם זה נכון או לא. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית