מחשבות שמצטיירות בעיניי כהזויות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/01/2024 | 19:38 | מאת: עדי

היי, ערב מקסים לך שרון קודם כל חייב לומר תודה על הפלטפורמה הזו, מניח שאת עוזרת ומצליחה לתת קצת סדר להמון אנשים כאן. תודה על זה! אז ככה- אני ממש מפחד כל הזמן מלחשוב מחשבות הזויות על אנשים ובכללי״. לפעמים אני צוחק ומפחד שאני מגזים וצוחק מכלום, לפעמים אני עצבני ומפחד שאני עצבני ומגיב בצורה לא פרופורציונלית לסיטואציה, לפעמים אני מדבר לעצמי ומפחד שאני לא שפוי. אני פשוט מפחד מלאבד את זה ולהשתגע, פשוט ככה! אציין שאני בן אדם מאד שפוי, עובד, לומד, מנהל חיים ועוזר לכולם שצריך עצה או טיפ. לעצמי אני לא יודע לייעץ איך לצאת מהמצבים האלה ומהתחושות, מועקות וכדומה. בסופו של דבר - אני מפחד שיש לי איזושהי הפרעה או חס ושלום סכיזופרניה הבנתי שסעיפזורניה זה שאדם מרגיש מנותק לרגע ואז חוזר לעצמו ולא מבין למה הוא חשב ככה ואוכל סרט (תתקני אותי אם אני טועה). תודה שקראת עד כאן. אני מרגיש כל הזמן גם סטרס תמידי, כאילו תחושת עצבים כאילו מישהו שם במוח יושב ומגן עלי מכלום ושום דבר. אני יכול לנתח כל מילה שאנשים אומרים, אם מישו נותן לי פקודה או מבקש משהו אני בכוונה אנסה לא לעשות את זה כמו שביקש או אנסה לעשות את זה אחרי כמה דק שלא יחשוב שעשיתי את זה כי הוא ביקש אלא כי אני רציתי. אני לפעמים מפחד שאף אחד לא מבין ולא יבין אותי ושלא אצא מהמצב הזה. תודה שקראת עד כאן. אשמח לתשובתך הנבונה ערב נעים

היי עדי, שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך. אם אתה כותב כאן, כנראה אתה יודע שהמחשבות והחוויות שאתה עובר קשורות ב-OCD. הפחד להשתגע הוא אחד הפחדים הנפוצים, אפשר לומר שזה סוג של היפוכונדריה בתחום בריאות הנפש. אני בטוחה שמטפל מנוסה יבין על מה אתה מדבר ויוכל לעזור לך, כפי שאני מבינה במה מדובר ואיך מטפלים בזה. ערב טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית