מחשבה ספציפית לא רציונלית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/12/2023 | 19:33 | מאת: נננננננ

למה כשאני מוטרד במחשבה אחת ספציפית אני לא מצליח לענות ולנתח אותה כמו שצריך בצורה רציונאלית? ואז אני מתחיל לפחד שאולי אין לי תשובה כי אני באמת לא יודע ואז החרדה גוברת איך מבדילים לצורך הדוגמה בין מחשבה אמיתית שצריך באמת לחשוב עליה לעומק ולטפל בה לבין מחשבה טורדנית שרק מעוררת חרדה ??? אני גם נורא היפוכונדר

שלום לך, כדאי להגדיר כל מחשבה כ"שוות ערך" לאחרת, כך שאין באמת צורך להתעמק באף אחת מהמחשבות שלך. הן מחשבות ואינן מציאות אובייקטיבית, ולא יקרה דבר אם לא תתעמק בהן - להיפך, תוכל רק להיות מאושר יותר. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית