אוסידי והמנעויות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/12/2023 | 10:25 | מאת: גלי

היי שרון, אחד הקשיים שלי עם אוסידי זה המנעויות, למשל להימנע מלהשתמש במוצר/ים מסויים, בגלל פחד להיפגע. או לקרוא עליו, להתעניין, קושי לקבל החלטה אם להשתמש או לא. המחשבה מרגישה אמיתית, וקשה לי פשוט לא להימנע. איך להתמודד עם זה?

היי גלי, אני מבינה שקשה לא להימנע, אבל צריך הרבה כוח רצון כדי להצליח לעשות זאת בכל זאת. אפשר לעשות זאת באופן הדרגתי, ומומלץ בליווי טיפולי - זה הופך את העניין להרבה יותר קל. המטפל בונה איתך תוכנית כיצד להיחשף בצורה הדרגתית ומבוקרת לדברים שאת נמנעת מהם, וסיכויי ההצלחה גדולים הרבה יותר. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית