מחשבה ופחד ממחשבה מסוימת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/12/2023 | 22:08 | מאת: שחר

למה מבחינתי להיות לסבית זה הדבר הכי גרוע בעולם ואני מעדיפה למות אם אהיה כזו? תמי דד אני מפחדת לגלות שאני לא מי שחשבתי ושאולי אני עלולה להיות כזו ואז יש לי מן שריפה בגוף ותחושה לא טובה

היי שחר, התשובה לכך נעוצה בערכים שלך ובסביבה שאת חיה בה. הרבה אנשים חושבים שזה "הדבר הכי גרוע בעולם" כי החברה לא תקבל אותם, כי הם יאבדו שליטה על עצמם, יאבדו חלק מזהותם, וכו'. התשובה לשאלה הזו לא ממש חשובה לדעתי, מה שחשוב הוא להשתדל לקבל את המחשבות ולא להתייחס אליהן כדבר בעל חשיבות. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית