היי חדש בפורום תודה על זה!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/12/2023 | 20:56 | מאת: שי

היי שרון, מה שלומך? שמי שי, חדש בפורום אני קורא ונמצא פה יום יום ועכשיו אזרתי אומץ גם לכתוב פה חח ראיתי פה שאיזו בחורה כתבה שגם התלבטות לגבי זהות מינית יכולה להיות מחשבה טורדנית. מאז שקראתי את זה אני מניח שהיא השאירה אותי ואת שאר החברים עם hocd בבלבול ומצוקה. רשמת לנו לא לקרוא באתרים כי זה מבלבל יותר אבל השאלה שלי אליך היא כזו- לא פעם רשמת שבדרכ אנשים לא חרדים לנטיה המינית שלהם.אף אני אומר כי כאשר יש לנו חרדות לגבי הנטייה המינית זה יכול להיות גם מחוסר ידיעה ובלבול אמיתי. לצורך הדוגמה אצלי אני לא נמשך לגברים אבל גם לא ממש מיני ולא אומר על כל אחת שהיא יפה והייתי רוצה להיות איתה, וזה מתעתע בי בשל ההתמקדות במחשבות איבדתי משיכה ורגש. אני מפחד כי עכשיו אני יודע שיש אוסידי באמת בנוגע לנטייה ויש התלבטות אמיתית שגם יכולה להפוך לוורדנית את בטח תאמרי שבתוך תוכי אני יודע שאני נמשך לנשים אבל אני מטיל בזה ספק ברמות שאני לא מסוגל לומר את זה בפה מלא או להאמין לזה אפילו ב10 אחוז. איך מגלים? כי זה לא נכון שהאדם תמיד יודע כי הוא מטיל ספק באופן תמידי אשמח שתעשי סדר לכולנו כי ראיתי שנשאלת על כך מספר פעמים לעומת זאת אני כן יודע שלסביות והומואים היו מרגישים כיף מבחינת משיכה ואולי טרודים בגלל הסביבה

היי שי, אתה למעשה שואל איך אפשר לדעת האם זה OCD או התלבטות אמיתית לגבי הזהות המינית. אכן, הרבה אנשים שואלים זאת פה, והתשובה היא שלעולם לא ניתן להסיר את הספק בכוח. כלומר, אם מנסים לענות על השאלה הזו, הספק תמיד נשאר שם. לכן, הדבר הנכון הוא להמשיך בחיים כרגיל, כאילו המחשבה לא קיימת. במידה שתהיה בטוח ב-100% שאתה נמשך לגברים, אתה יכול לבחור האם לפעול בנושא הזה. לפיכך קיים "כלל אצבע" - כל עוד אתה לא בטוח לגמרי, תתנהג כרגיל. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית