Hocd הפרעה טורדנית כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/12/2023 | 22:32 | מאת: מישהי

היי אובחנתי עם hocd לאחרונה שנמשך כבר יותר משלושה חודשים ואני מצפה לטיפול אני יודעת שאת לא נותנת אישורים אז אני אשאל שאלות אחרות: לפעמים, מאז שהתחילה לי האובססיה התחילו לי פחדים אחרים לפעמים כמו פחד מלהשתגע וכדומה זה נורמלי? כי בחיים לא תקפו אותי מחשבות כאלו קודם לכן. ושאלה שניה, איך בעצם הולך הטיפול? מלמדים שלא כל כך רע בלהמשך למין השני? כי אני יודעת שלא יוכיחו לי שאני לא כזאת אז איך בערך הולך הטיפול? סליחה אם השאלות נשמעות טיפה מבולבלות מישהי

25/12/2023 | 22:39 | מאת: מישהי

ודרך אגב אם אתמיד בטיפול ובשיטות המחשבה באמת תעזוב אותי? או לפחות לא תפריע?אני רק בת 17 , אני אחזור לחיים תקינים מתישהוא? לפעמים אני חושבת שזה בחיים לא יגמר כל הסיוט הזה ואז נהיה לי עוד יותר רע

26/12/2023 | 10:49 | מאת: אנונימית

אני עוברת בדיוק כמוך כבר שנה. אם תרצי לדבר תכתבי לי את הנייד שלך

שלום לך, קודם כל, הטיפול בהחלט יכול לעזור לך לקבל את המחשבה כך שהיא לא תפריע. השאיפה להעלים מחשבות רק גורמת להן להופיע בתדירות גבוהה יותר, לכן היא לא מוגדרת כמטרת הטיפול. בטיפול אין ניסיון לשכנע שהמחשבה "לא כל כך נוראית", אלא ללמוד לחיות עם עצם העובדה שיש מחשבות וספקות, ולא לנסות להסיר אותם - מעצם הידיעה שזה מזיק. לשאול "האם זה נורמלי" נראה לי כמו שאלת אישור, שכן את בוודאי יכולה לנחש את תשובתי. בברכה,

26/12/2023 | 21:24 | מאת: מישהי

לא הבנתי כמה דברים אם יש חרדות וספקות לנצח איך אני אוכל לקיים מערכת יחסים נורמלית ולדעת שאני באמת אוהבת אותו? ועוד משהו, איך אני יכולה להתעלם מהמחשבה כמו שאמרת?ניסיתי כמה פעמים וזה נראה פשוט בלתי אפשרי

אנשים רבים הסובלים מ-HOCD מקיימים מערכת יחסים בריאה ורגילה לגמרי עם בני המין השני. המחשבות הן בבחינת "יקום מקביל", שלא באמת קשור לחיים האמיתיים, ואפשר לנהל אותם בהצלחה למרות המחשבות (בכל תחום, אגב). מה שכתבתי למעלה הוא חלק מההתעלמות מהמחשבה - להשתדל לחיות כרגיל ולא לתת לה להכתיב את פעולותייך. בנוסף, האמונה שמחשבות הן לא דבר חשוב או מעניין במיוחד (וזה נכון - אלה רק אמירות שאת אומרת לעצמך בתוך הראש) יכולה לעזור בכך. לא חייבים "לדבר" עם מחשבות או לענות להן. בברכה,

27/12/2023 | 13:44 | מאת: שחר

זה ממש לא נכון מה שאת אומרת ! מי שסובל מזה לא מסוגל להימשך ולהיקשר !! זה חוסם אותו רגשית מרוב הבלבול

היי שחר, אני אומרת זאת מניסיון רב שנים ומהיכרות עם אנשים רבים שסובלים מההפרעה הזו. אם יש מישהו שבוחר להימנע ממערכות יחסים בגלל ה-OCD (ואין הרבה כאלה, יחסית), זוהי בחירה שלו וזה לא קיים באופן גורף. להיקשר בוודאי אפשר. יש אנשים שלא מסוגלים להיקשר רגשית לבן זוג מסיבות אחרות, וה-OCD לפעמים "מתלבש" על זה או מהווה סוג של "תירוץ" לא להיכנס למערכות יחסים.

27/12/2023 | 21:44 | מאת: NOT_FOUND

מה הסיבות האחרות? שהם הומוסקסואליים?

שמסיבה כלשהי (אישיותית, טראומות וכו') הם לא מוכנים למערכת יחסים אמיתית ובשלה, אם אף אדם שהוא.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית