החמרה באוסידי וחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/12/2023 | 21:47 | מאת: גלי

היי שרון, מאז שהתחילה המלחמה, החרדות והלחץ החמירו את האוסידי למרות שעשיתי גם סיביטי בעבר, והיה שיפור. ומרגישה קושי להתמודד עם חרדות ומחשבות. ספקות שלא נותנים מנוח, בעיקר בנושא פגיעה, נסיון להוכיח לעצמי, שחזור עבר, או שיחות, טקסים מחשבתיים של לנסות להסביר לעצמי מה נכון או לא נכון. המנעויות, בלבול, וכו. לא יודעת איך להחזיר את האיזון? החרדה גבוהה, קשה לתפקד. אודה לעצתך, אין לי כוחות יותר

היי גלי, זה נשמע שיש הרבה טקסים סביב המחשבות שיש לך. חלק מהטקסים הם פנימיים (ניסיון להוכיח לעצמך, שחזור עבר) וחלק חיצוניים (הימנעויות). ככל שתפסיקי את הטקסים וההימנעויות, כך המצב לאורך זמן יהיה טוב יותר. ל-OCD אין קיום ללא טקסים והימנעויות - אם את לא עושה כלום עם המחשבה, אין מה שמזין אותה ועם הזמן היא דועכת. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית