מחשבה טורדנית מעצבנת וכפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/12/2023 | 13:21 | מאת: שני

תמיד שאני לומדת ומנסה להתעלם ממחשבה כלשהי או פחד מסוים היא חוזרת לי ואומרת לי ״היי מה את שמחה אם תהיי ככה זה לא שווה כמה תלמדי כי את בסוף תצאי מהארון וכולם יהיו בהלם ואי אפשר לחיות ככה״ זו בדיוק המחשבה שעוברת לי בראש שאני באה ללמוד או שמחה או סתם לצורך הדוגמה שאני באה לצאת עם חברות אז היא כזה אומרת לי אה את יוצאת עם חברות תזהרי שלא תמשכי או כל דבר אחר !!!! איך נפטרים מזה???? גם כשאני אומרת כן כן בסדר היא חוזרת!! זה לא אמיתי לעזאזל. כי כשאני חושבת על זה לעומק אני אומרת למה שאצא מהארון אם אני לא כזו וזו רק מחשבה?

היי שני, לדעתי אין צורך לענות למחשבה כלל - רק לתת לה להיות שם בלי לנהל איתה דיאלוג. היא הרי תמיד תענה לך, וכנראה המענה שלך הוא ניסיון הרגעה. כדאי לעשות בכל זאת את הפעולות שאת נמנעת מהן בגלל המחשבה (או רוצה להימנע), וזו התשובה הכי טובה למחשבה, ללא מילים. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית