בבקשה מענההההההה אני משתגע

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/12/2023 | 08:31 | מאת: יצחק

דוקטור נעים מאד שמי יצחק, בן 30. רציתי לשאול שאלה בבקשה תעני עליה - זה הגיוני שלפני 10 חודשים הייתה לי מחשבה טורדנית בנושא הנטייה אבל אחרי המלחמה היא החמירה לי ממש? פעם היו לי הפוגות ממנה לא הייתי מתייחס אליה והיום אני מרגיש שהיא הולכת איתי לכל מקום !!!! אני לא יודע מה לעשות אני ממורמר אני עייף מלחשוב אני מפחד להשאר ככה כל החיים. החלק הכי מפחיד שירדה לי המשיכה . אני כבר לא יודע מה קורה איתי כי אני רואה נשים ולא נמשך כבר ומנגד ליד גברים אני מרגיש בחוסר נוחות אז למה זה? זה לא סימן? זה הגיוני שירדה לי המשיכה? אשמח למענה בעניין הזה איך יודעים אם אני באמת לא יודע למי אני נמשך או שזה האוסידי שמתעתע? כי אני יודע שאין לי משיכה לגברים בוודאות אז למה אני עדיין ממשיך לסבול? אולי אני בהומוביה מופנמת?

היי יצחק, מחשבה טורדנית יכולה תמיד להחמיר, גם בעקבות טריגרים מלחיצים (כמו המלחמה), וגם בעקבות עיסוק יתר במחשבה. נשמע ששני הגורמים האלה פעלו אצלך, וזה "שילוב קטלני". מעבר לכך, אני לא נותנת אישורים שזו "לא נטייה מינית אמיתית", הספק תמיד קיים שם וזה לא יועיל. הדבר הטוב ביותר הוא לוותר על הניסיון "לדעת" למי אתה נמשך, ולהשתדל להמשיך בחייך כרגיל, בלי לעסוק בשאלה הזו. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית