אני באי שקט כבר הרבה זמן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/12/2023 | 17:31 | מאת: ספיר משה

שלום לך ושבוע טוב הרבה זמן יש לי אי שקט בנושא הנטייה המינית. אני מפחדת שאני לא נמשכת לשום דבר אבל כן היו לי בני זוג.. פתאום נוצר אצלי פחד להימשך לנשים. לא הרגשתי אליהם כלום אף פעם אבל אני מפחדת מזה. אני מנסה להימנע מהמחשבה על זה והעיסוק סביב זה אבל אני לא מצליחה!! מאז שאני ככה כבר אין לי משיכה לגברים גם כאלה שהם יפים ואז אני אוכלת את עצמי ואומרת מה את לא מתרגשת? אז זה אומר שאת לסבית. אני מבקשת ממך אל תעני לי תשובה יבשה אני באמת במצוקה ניסיתי טיפולי סיביטי זה לא עזר. האוסידי יכול להוביל למצב שבאמת אנחנו לא יודעים למי אנחנו נמשכים? הרי איך אדע לטפל בזה?? אם זה אוסידי אז אוקיי אני אנסה לטפל אבל אם זה לא אוסידי אני סתם אבזבז כסף על טיפולים שלא יועילו לי?? אני לא מצליחה להבין למה זה מתעתע בי ואני כבר לא יודעת מה לעשות אני מוצאת את עצמי כל היום מתוסכלת עם מצבי רוח קיצוניים וזה משפיע עלי קראתי שלסביות והומואים חווים משבר דומה כשהם בדילמה לגבי הזהות שלהם ואני מפחדת שאני אחת מהם וזה התהליך שלי עכשיו. אציין שלא הייתה לי משיכה אף פעם לנשים אז מאיפה זה נחת עליי? האם אני בהכחשה? שמעתי פסיכיאטר אחד שאמר שאולי זו הומופובים מופנמת בבקשה תאירי את עיניי שרון אני לא מחפשת אישור אני מחפשת שתעזרי לי להבין מה יש לי ולמה עוד משהו שאשמח שתתייחסי אליו - למנ אני מפחדת מזה שאהיה לסבית?? הרי אני לא כזאת ממה שאני יודעת אני כבר בת 24 לא עניינו אותי אף פעם נשים אבל פתאום התחלתי לפחד ולאכול כאפה!! אני כאילו תמיד מנתחת בראש מה יחשבו עליי אבל אז אני אומרת למה שישחשבונעליי אני לא כזו ולמה זזה כזה מפחיד אותי???

היי ספיר, ה-OCD בהחלט יכול ליצור ספק מתמיד, כך שלפחות על פני השטח את "לא יודעת" למי את נמשכת. כלומר, עמוק בפנים את יודעת, אבל תמיד מטילה בכך ספק. התוכן הספציפי של המחשבה הטורדנית הוא למעשה הפחד הכי גדול שלך, מבחינת אבדן הזהות העצמית שלך ומי שאת - ומה זה אומר עלייך, מבחינה ערכית ומוסרית. בדומה לכך, אנשים פוחדים לרצוח או לפגוע ביקרים להם. וכל תוכן טורדני אחר יכול להשתייך לקטגוריה הזו. ייתכנו סיבות שונות לכך שטיפול CBT לא עזר לך - אולי חוסר כימיה עם המטפל, חוסר שיתוף פעולה מצידך/קושי ליישם טכניקות, או שלא הבנת אותן נכון/נעשו בצורה לא נכונה. בכל מקרה, זה הטיפול היעיל ביותר שיש לנו עבור הבעיה הזו, אם מיישמים אותו כמו שצריך. את יכולה גם לנסות טיפול תרופתי, אם זה בא בחשבון. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית