חדשה בפורום ודי מתוסכלת מזה :))))

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/12/2023 | 14:14 | מאת: לינוי חביב

היי שרון :) קודם כל תודה על המענה שלך ועל הסבלנות ! לגבי מחשבות טורדניות לעניין הנטייה המינית - אני לא יודעת אם אני באמת לא יודעת למה אני נמשכת או שזה האוסידי שמתעתע. אני שואלת את השאלה הזו כי לפעמים שמפלס החרדה שלי יורד אני שואלת את עצמי למי את נמשכת ואני באמת לא יודעת לענות. אני עונה שאני לא יודעת ומנגד אומרת לא נמשכתי לאישה אף פעם אבל עדיין אומרת שלא יודעת. איך אני מזהה האם אני צריכה עזרה בלהבין למי אני נמשכת או שזה האוסידי מתעתע וגורם לספקות? תודה על המענה !

היי לינוי, את בעצם שואלת אותי כיצד ניתן להסיר את הספק - התשובה לכך היא, שזה בלתי אפשרי. ככל שתנסי להסיר את הספק, כלומר להבין שזה "רק OCD" ולא נטייה מינית אמיתית, הספק יגדל. כך בעצם נוצר לופ אינסופי של עיסוק בזהות המינית שלך, שככל שאת מנסה לברר אותה, את רק נכנסת לספקות גדולים יותר. נקודה למחשבה - האם אנשים באמת צריכים עזרה כדי להבין למי הם נמשכים?הרי אף אחד לא יכול לומר לך באמת למי את נמשכת. מאחר שהספק לא יוסר בדרך זו, אני מציעה להשתדל לעזוב את הנושא ולא לעסוק בו. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית