מחשבה טורדנית אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/12/2023 | 10:21 | מאת: משה

היי משווים את הפחד שלי מהנטייה המינית לכמו פחד מילד שמפחד מכלבים . זה ממש לא אותו הדבר. ילד שפוחד מכלבים זה ילד שכלב נשך אותו אז הפחד שלי מלהיות הומו זה כי מישו נגע בי? לא.. כי אף אחד לא נגע בי אני שמעתי על 2 סיפורים של אנשים שיצאו מהארון ובנוסף לא הייתה לי זוגיות הרבה זמן אז התחלתי לחשוב על זה בלי סוף למה משווים את זה לפחד עם הכלב? זה לא נכון וסתם מסתבך כי ממה הפחד הזה הגיע או בכלל המחשבה הזאת תודה ויום טוב . אציין שאני מגיע ממשפחה שמרנית אבל לא הומופובים

היי משה, אני לא יודעת מי אלה ש"משווים" HOCD לפחד מכלבים, אבל חשוב לדעת שכל פחד יכול להיגרם בלי קשר למגע עם הגורם המפחיד. הפחד להיות גיי הוא בסופו של דבר מאחר שזה נראה לך כמו דבר נורא שלא תוכל לחיות איתו, מסיבות אלה או אחרות. גם פחד מכלבים קיים אצל ילדים רבים, שלא היה להם שום מגע מאיים עם כלב מעולם - רובם פשוט לא רגילים לכלבים ופוחדים מהחיה הגדולה שמשמיעה קולות מפחידים. בברכה,

22/12/2023 | 08:38 | מאת: משה

תודה על המענה המהיר ! כתבת - כמו משהו שאי אפשר לחיות איתה מסיבות אלה ואחרות? אבל אם אני לא כזה מה יש לי לפחד להיות כזה או לחיות ככה רק הומואים צריכים לפחד מהסביבה וכל זה אז איך אני יודע אם אני בהכחשה ומפחד בגלל זה או שסתם פיתחתי לזה הומופוביה? אני שמעתי על חבר שיצא מהארון ואז התחלתי לשייך את זה אליי אבל מדוע

היי משה, מחשבות טורדניות קיימות סביב כל מיני נושאים - כשהבסיס שלהן הוא הפחד לאבד שליטה ולהפוך למשהו שאתה לא רוצה להיות, שנראה לך כמו הדבר הכי נורא בעולם. במקרה שלך, להיות גיי זה בעיניך הדבר הכי נורא בעולם, ולכן אתה פוחד מזה. יש אנשים שפוחדים מלרצוח אדם אחר או להתאבד, והמחשבות הטורדניות שלהם הם סביב הנושא הזה. יש אנשים שלחלות באיידס נראה להם כמו דבר נורא, שימנע מהם להמשיך את חייהם כרגיל רק מעצם הידיעה שהם נשאים. יש אנשים שפוחדים לחלות בסכיזופרניה, מאחר שבעיניהם זה אובדן שפיות ואובדן הזהות שלהם, ולכן הם עסוקים בזה כל הזמן. וכן הלאה... שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית