מחשבה טורדנית לגבי נטייה מינית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/12/2023 | 17:04 | מאת: שמרית כהן

כבר המון זמן אני סובלת ממחשבה טורדנית שגורמת לי לבלבול לגבי נטייה מינית כל פעם אני מנסה לשאול את עצמי למה אני נמשכת וקשה לי לענות על זה מצד אחד אני לא נמשכת לנשים ואני לא מגישה שום דבר אבל מנגד כשאני רואה אותן או בחורה יפה אני מפחדת להימשך אליה ומרגישה כמו רתיעה או פחד וכל זה . בעקבות זה המשיכה והריגוש שליייי לגברים יורד ואני מתחילה להילחץ מזה . הלכתי להמון מתקשרות ורבנים והם אמרו לי שאני לא לסבית ושזו מחשבה טורדנית שמציקה ומעיקה לי כי יש משהו בתת מודע שלי עכשיו השאלה שלי אלייך (וכן קראתי את כל התשובות שלך להרבה פוסטים מהסוג שלי) זה לא סוג של בלבול מיני ויציאה מהארון? מה ההבדל בין מי שיוצא מהארון לבין מחשבה טורדנית? הרי אפשר להכנס לדיכאון בשני המקרים. גם בהתחלה מי שמתכחש או כל זה מרגיש ככה תסכול ואי ודאות נכון? אז אשמח שתפסיקי לענות תשובות המומות ותנסי להסביר לי ולעוד אלף אנשים מבולבלים מה ההבדל בין יציאה מהארון ומשבר בעקבות זה לבין מחשבה טורדנית שהיא רק מחשבה ללא קשר למציאות על משיכה מינית אמיתית . לא משנה כמה אנשים אומרים לי שאני לא משהו בי עדיין מפחד להיות כזו ומהסס תודה על המענה ואשמח שיהיה יותר רחב ולא כללי אשמח לשלם גם על תשובה כסף רק שאדע

היי שמרית, אין טעם שאסביר מה ההבדל בין מחשבה טורדנית ובין יציאה אמיתית מהארון. זו חד משמעית שאלת אישור, ואנשים שסובלים מ-OCD יודעים בתוך תוכם את התשובה, בדיוק כמו כל אדם אחר (גם אם מטילים ספק בתשובה באופן מתמיד). לכן, אין טעם שאתן לך אישורים. הרעיון שלך להציע כסף תמורת התשובה רק מראה כמה הדחף לקבל את האישור הזה הוא גדול, אבל תסמכי עליי שזה לא באמת יפתור לך את הבעיה. במקרה הטוב, זה ירגיע אותך לדקות ספורות ולאחר מכן הספק יחזור ביתר שאת. בברכה,

20/12/2023 | 21:11 | מאת: שוב שמרית

אבל אני למשל אומרת לעצמי שאני נמשכת לגברים ואז יש ספק שכאילו לא מאמין לי לתשובה שלי וזה מה שמתסכל אותי

זה מה שקורה לכולם כאשר הם מנסים לעשות "טקס" שיסיר את הספק. הספק רק גדל בעקבות כך, וזה לא פותר את הבעיה, אלא רק מחמיר אותה. עדיף להפסיק עם זה ופשוט לא לנהל שיח עם המחשבות.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית