הייתי אצל פסיכיאטרית היום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/12/2023 | 18:51 | מאת: איליה

שלום . הייתי אצל פסיכיאטרית היום והיא נתנה לי סרנדה. אני רק יציין שאני סובלת מחרדות ואי שקט בתוך הנשמה. תמיד משהו מציק לי ואני לא יודעת מה . למשל אני ממש כל היום בתוך לופ של מחשבה טורדנית אם אני לסבית ואני לא יודעת למה אני מתוסכלת מזה כי אני לא נמשכת לנשים ואני כל פעם מפחדת שאולי אני משקרת על עצמי או שאני בהכחשה סמויה וזה ממש מטריד אותי שאני בחוסר ודאות קשה לחיות ככה לא בא לי לחיות ככה וגם לא בא לי להתחיל עם כדורים. אני רק רוצה תקווה שאפשר לצאת מזה ללא כדורים . זה כל כך מפריע לי ברמה שאם אגלה שאני לסבית אני לא ארצה לחיות יותר אבל למה אני מגיבה לזה ככה אם אני לא כזאת ? אני רק קמה בבוקר רואה בחורות מרגישה פחד מרגישה מוזר שחלילה לא ארצה איתן

היי איליה, את כמובן מרגישה פחד מאחר שמחשבות טורדניות כאלה גורמות לפחד. תחושת הפחד עוסקת בעתיד, "מה אם יקרה..." והיא מופיעה מאחר שהמחשבות עוסקות בעתיד ולא במשהו שקורה בהווה. פחד הוא דבר לא נעים, לכן אין פלא שזה מפריע לך. בהחלט אפשר להתגבר על ההפרעה גם ללא טיפול תרופתי - הוא עניין של בחירה ותלוי ברצונו של כל אדם. הטיפול המתאים הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לך את הכלים להתמודד עם הבעיה. טיפול תרופתי הוא בחירה שנייה ולא ראשונה במקרים של חרדות ו-OCD. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית