מאיפה את יודעת מה כל דבר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/12/2023 | 18:43 | מאת: גלאור

היי דוקטור אני באמת חייבת להבין דבר אחד . אני קוראת את הפורום שלך כבר תקופה די ארוכה ואני חייבת להבין איך את יודעת לענות ככה לכל מי שבא עם בעיה? למשל יש פה מלא אנשים שכותבים לך שיש להם מחשבות טורדניות לעניין הנטייה המינית איך את יודעת שזה אוסידי ולא שהם מגלים על עצמם משהו ? שהם לא מתכחשים למי שהם ? מאיפה את יודעת את זה הרי אני בעצמי חווה את זה וזה סבל יום יומי זה כאילו משהו בנפש מציק ומת להשתחרר מממשהו !

היי גלאור, קודם כל, השאלות פה די חוזרות על עצמן בנושא הזה, כך שלא ממש קשה לענות... לתחושתי אני עונה הרבה פעמים את אותה התשובה שוב ושוב לאנשים שונים. אם הנטייה המינית הייתה אמיתית, אנשים לא היו שואלים בפורום הזה - וזה אומר שהם בעצמם יודעים (גם אם יש ספק) שמדובר במחשבות טורדניות ובסוג של הפרעה אובססיבית. כשנמצאים בתוך זה, הספק תמיד קיים ואנשים תמיד שואלים את עצמם האם זה אמיתי או לא - אבל רק עצם העובדה שהם כותבים פה מצביעה על משהו. כשמסתכלים מהצד, בצורה אובייקטיבית, רואים למעשה שלכולם יש את אותם דפוסים ואת אותן שאלות, וכן הרבה התנהגויות כפייתיות ובקשות אישור - ולכן התשובה היא חד משמעית. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית