האם זה הגיוני שאני פתאום לא מפחדת.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/12/2023 | 08:17 | מאת: רחלי

אובחנתי בocd מסוג h מזה שנתיים כבר לאחרונה אני כבר לא חוטפת חרדה מהמחשבות והן פחתו לי אבל תמיד הנפש שלי מרגישה אי ודאות ופחד וכל זה ושאני רואה נשים אז אני אומרת למה אני מסתכלת עליהם ולא על הגבר שלידם? למה דווקא עליהם? אני לא חוטפת חרדות וגועל כבר אלא סוג של קיבלתי את המחשבות זה לגיטימי לא לפחד כבר? מפחדת להשלים עם זה

היי רחלי, מה שאת מתארת פה הוא בעצם "פחד על פחד", כלומר עצם העובדה שהמחשבה ברגעים מסוימים אינה מעוררת פחד, גורמת לפחד בפני עצמה. זאת מאחר, שכל דבר משמש כ"בדיקה" או חיפוש אישור לנכונות (או אי נכונות) המחשבה. כלומר, "אם אני לא פוחדת מהמחשבה זה אומר שהיא נכונה". שימי לב לכך שזו מחשבה טורדנית נוספת, ולא כדאי לבקש אישורים גם לגביה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית