מחשבות טורדניות ורגישות לרעש

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/11/2023 | 19:03 | מאת: י.ב

שלום ד"ר לויט בתקופה האחרונה יש לי מחשבות טורדניות שקשורות לרעש.אני "רגיש" לרעשים וקולות חזקים. למשל בסביבת מקום מגוריי עושים עבודות ליילה של תשתית וזה מאוד מפריע לי לישון.אני מרגיש שקשה לי למצוא שקט נפשי ורעש כזה "מוציא אותי מדעתי" אני פשוט יושב במיטה וקשה לי להירדם וזה גורם לי גם למחשבות שליליות ןלמצב רוח ירוד. מה התרשמותך ממחשבות טורדניות כאלה?יש לך "טיפ" לתת לי? תודה על התייחסותך

שלום לך, יש אנשים שרגישים יותר לרעשים. זו יכולה להיות רגישות חושית, או אמונה שהסביבה חייבת להיות "סטרילית", למשל כשהולכים לישון. יש תרגולים בנושא הזה, למשל לנסות להקשיב לרעש בכוונה ולשמוע אותו ככל הניתן (עד שהוא הופך למשעמם והמוח "בורח" לדברים אחרים). אפשר גם לפתח את האמונה שרעש לאו דווקא חייב להפריע ושניתן לחיות איתו, מה שנכון לפחות ברוב המקרים כשמנסים לקבל את זה. בלילות אפשר לנסות להשתמש באטמי אוזניים ו/או רעש לבן ממסך, זה יכול לעזור. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית