מחשבה טורדנית אובססיבית מסוג אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/11/2023 | 18:38 | מאת: לירז בן עמי שוב

כתבתי בפורום הזה לפני יומיים וזה הגיע למצב שאני מפחדת שאני לא באמת יודעת מה הנטייה המינית שלי כי הספק תמיד נשאר שם אבל הפחד שלי שזה לא אוסידי ושאולי אני לא יודעת מי אני איך מבדילים בין אוסידי לבין מחשבה אמיתית או פחד מזה שאני לא מכירה את עצמי?

היי לירז, אי אפשר באמת להבדיל בין OCD לבין מחשבה "אמיתית", שכן הספק תמיד קיים שם, וכל המחשבות נראות "אמיתיות". עדיף לא לנסות להבין זאת ולהישאר עם הספק. ככל שמתעסקים פחות במחשבה הזו - כך היא פוחתת. ובכל מקרה, תזכרי שכל מחשבה היא שוות ערך לאחרת, ולאף אחת מהן אין חשיבות מיוחדת. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית