ההורים שלי הומופובים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/11/2023 | 20:26 | מאת: לירז בן עמי

היי שרון מה נישמע? רציתי לשאול - ההורים שלי מאודדדד הומופובים ולא היו רוצים שאחד מהילדים שלי יהיו הומואים ולסביות שמעתי על ידידה של אלי שיצאה מהארון ומאז ששמעתי את זה אחרי חודש התחילו לי מחשבות טורדניות ופחד שאולי גם אני יכולה אי פעם להיות כזאתי מאז זה לא עוזב אותי ולא נותן לי מנוח !!! אני רוצה לדעת למה ?? למה כל פעם שאני מסבירה לאמא שלי שאני לא לסבית אבל יש לי את המחשבות האלה כל הגוף שלי שורף ואני בחרדה בלתי מוסברת ?

היי לירז, ככל הנראה נכנסת לפורום הזה, מאחר שאת יודעת לכל הפחות שקיים סוג כזה של OCD. בכל מקרה, זו מחשבה טורדנית מאוד נפוצה - ומה שחשוב הוא לא להיבהל ממנה ולא להילחם בה. לדוגמה, אין צורך להסביר לעצמך או לאמא שלך שאת לא לסבית, זו מלחמה במחשבה - שרק תגביר אותה בסופו של דבר. מחשבות טורדניות גורמות לחרדה, זה טבען. וכמו שאמרתי - ככל שנלחמים בהן, החרדה גוברת. הדבר הנכון הוא להניח למחשבה להיות בראש ולא לעסוק בה, לנהל חיים רגילים עד שבסופו של דבר היא תחלוף מעצמה. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית