לקבל את המחשבה המטרידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/11/2023 | 18:57 | מאת: ניר

היי אני יודע שאומרים שצריך לזמן את המחשבה המפחידה ולהסכים איתה אבל אני לא מסוגל להסכים איתה !! אני מפחד להסכים איתה אלוהים

היי ניר, אתה מדבר בעצם על טכניקה שנקראת "חשיפה", אותה מבצעים בטיפול CBT. בטכניקה זו, מנסים להיחשף למחשבה הטורדנית באופן מכוון, כדי להפעיל את החרדה ובעצם להתרגל למחשבה (בדומה לאדם שפוחד ממעליות, המתבקש להיכנס למעלית שוב ושוב עד שהפחד יפחת מעצמו). לא מומלץ לנסות זאת לבד בבית ללא ליווי טיפולי, שכן רוב האנשים לא יבצעו את הטכניקה בצורה נכונה, ועל כן זה לא באמת יועיל. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית