Hocd שאובחן לפני כשנה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/11/2023 | 18:54 | מאת: שחר בן חמו

שבוע קדוש ושקט שרון אובחנתי בhocd לפני כשנה. רציתי לשאול בבקשה - זה הגיוני שאפחד לספר להורים שלי יום אחד אולי שאני לסבית למרות שאני בכלל לא כזאת ? יש בי פחד שיבוא יום ואספר להם את זה בגלל שהמחשבות שלי כל היום עוסקות בזה. אבא שלי אמר שאם חס ושלום תהיה לו בת כזאת הוא יקבל אותה למרות שהוא לא היה רוצה בזה אני לא כזאת ולא חושבת שאהיה כזאת אבל תמיד אני מנסה לדמיין איך אני באה ואומרת להם דבר כזה ואז הגוף שלו מתחיל לשרוף ולרעוד ואני לא מבינה למה אני לא מצליחה לענות לעצמי על שאלה פשוטה וגם שאני מתרגשת משיחות עם גברים או מחייכת מהם ישר הספק עולה שוב איך אדע שזה באמת אוסידי למרות שאובחנתי

היי שחר, השאלה "האם זה הגיוני" היא סוג של בקשת אישור, ניסיון לדעת שזה אכן OCD ושאת לא באמת לסבית. אני ממליצה לא לשאול "שאלות אישור" מסוג זה, שכן זהו סוג של התנהגות כפייתית (או "טקס") וזה לא באמת מועיל, שכן הספק חוזר מהר מאוד. בהמשך לכך, אי אפשר באמת "לדעת" שאת סטרייטית ו"זה רק OCD", שכן זהו טבעו של OCD - "מחלת הספק". מומלץ לנסות לקבל את הספק ולא לנסות לענות על שאלה זו או לסלק את הספק, שכן זה לא יעבוד. בנוסף, אני ממליצה לקרוא את השאלות האחרונות שנשאלו בפורום, מאחר שרובן בנושא זה. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית