מחשבות טורדניות לגביי "לא אמיתיות" או "העמדת פנים" של "נותנות שרות"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/11/2023 | 00:53 | מאת: John

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון יש לי כל מיני מחשבות טורדניות לגביי "נותנות שרות". למשל אני מצוטט עם מיתנדבות ער"ן ויוצא לי לשוחח עם כל מיני נשים.יש כאלה שיש לי תחושת בטן שהן "מעמידות פנים" או "מיתחזות" בקשר להבנה של השיחה או הנושא ויש כאלה שיש לי תחושת בטן שהן "אמיתיות" או "כנות" בקשר להבנה שלהן בנושא או בתחום השיחה. למשל שוחחתי עם מישהי ושאלתי אותה עם היא מבינה בנושא של "מחשבות טורדניות" והיא אמרה לי שהיא מיתמצאת ומבינה ולכן הייתה שיחה "מוצלחת" וזה גרם לי "להרגשה טובה" וזאת לעומת מתנדבת אחרת שבהתחלת השיחה אמרה שהיא מבינה בנושא ובסוף השיחה שאלתי אותה מה היא חושבת על מחשבות טורדניות והיא אמרה לי שהיא לא יודעת לענות כי היא ציטוט:"לא מבינה הזה" וידאתי ישר שהיא "מיתחזת למבינה" וזה גרם לי "תחושה" לא טובה" לאחר השיחה ניגרמו לי מחשבות טורדניות כי חשבתי על השיחה וההתכתבות שהייתה "לא מוצלחת". מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה? יש לך "טיפ" לתת לי בשביל "להרגיע" את עצמי או "להפיג חששות"? תודה

היי ג'ון, אין ממש דרך להרגיע מחשבות טורדניות - וגם לא מומלץ לנסות, מאחר שזה רק מגביר אותן בטווח הארוך. עדיף להתמודד ו"לקחת את הסיכון" שאתה מדבר עם מישהי שכוונותיה כביכול לא טהורות - כי איזו ברירה אחרת יש לך? אתה הרי מעוניין לקבל את השירות, ואי אפשר לקרוא מחשבות של אחרים. כל אדם שרוצה לקבל את השירות הזה פשוט עושה זאת ולא נמנע, מתוך הבנה שלא הכל בשליטתנו. הרווח פה גדול מההפסד, בסופו של דבר. בנוסף, המתנדבים בער"ן הנם מתנדבים ולא אנשי מקצוע, כך שיש לקחת זאת בחשבון ולהתאים את ציפיותיך. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית